top of page

Klubmærker og Mærkeprøve

I kunstskøjteløb bliver man inddelt i niveau efter hvor god man er til at skøjte samt alder, som ny kan det hele virke meget forvirrende.

Selvom man kun har skøjtet ganske kort tid, vil man hurtigt kunne deltage i konkurrencer med løbere fra hele landet på samme niveau som en selv.

Selve niveau inddelingen sker på Fis på Is, Skøjteskolen, Teen-, og Funskate holdet efter det vi kalder DSU klubmærker. Der er 7 klubmærker i alt man kan tage. Den første er nemmest, og sværhedsgraden stiger gradvist som man kommer op i klubmærker.

Det vil ikke altid være synligt for forældrene, at ens børn tager disse klubmærker, da vores trænere løbende evaluerer løberens kunnen i løbet af sæsonen.

Klubmærkerne definerer løberens tekniske kunnen på skøjter.

Til sæsonafslutning, vil man modtage en lille nål/pin for det sidste klubmærke man har taget. Har en løber eks. taget 3 klubmærker på en sæson, vil løberen modtage en nål tilhørende klubmærke 3. Ønsker man at få en nål for de forrige klubmærker, kan disse tilkøbes ved at kontakte bestyrelsen.

 

For at komme op på vores konkurrence og mesterskabs hold, skal man tage nogle mærkeprøver alt efter ens alder og niveau.

 

Man tager mærkerne i følgende rækkefølgefølge:

Basic 1,

Basic 2,

Bronze,

Sølv,

Guld.

 

Alle mærkeprøverne består af en elementdel og en grundløb/komponent del.

Alt det tekniske i forhold til mærkeprøvernes indhold samt hvilke konkurrencer de giver adgang til, har vores sportschef helt styr på.

Ønsker man at vide mere omkring, hvor ens eget barn er henne i klubmærke- og mærkeprøveforløbet, er man altid velkommen til at tage kontakt til sportschefen eller en af vores øvrige trænere.

 

Ønsker man mere teknisk viden om mærkeprøverne, kan man læse mere på Dansk Skøjte Unions hjemmeside:

https://www.danskate.dk/wp-content/uploads/2020/08/DSU-Maerkeproeveserie-1.9.2020.pdf.

bottom of page